Jens Magnusson, privatekonom SEB – Den stora utmaningen – vem tar välfärdsnotan när befolkningen åldras?

Välkommen på föreningen Ekonomiforum Skånes lunchträff den 20 september!

ANMÄL DIG HÄR!

Den välfärdsmodell som vi vant oss vid står inför gigantiska framtida utmaningar. Det handlar inte bara om att pensionerna ska räcka.

Vårdkostnaderna kan komma att öka dramatiskt när antalet äldre växer. Hur ska kvalitetskraven hanteras? Kommer arbetskraften att räcka till eller kommer automatisering att vara en del av lösningen när vårdbehovet ökar?

Jens Magnusson, SEB:s privatekonom med ett förflutet på både Finansdepartementet och Socialdepartementet, har ägnat mycket tid åt att studera långsiktiga välfärdsfrågor. Han är känd för att förmedla sitt budskap på ett sätt som fångar publiken. Föredraget avslutas med en frågestund och då finns det även möjlighet att ta upp dagsaktuella frågor som allmänhetens stigande skuldbörda och de skenande bostadspriserna.

Värd för detta lunchseminarium är Setterwalls Advokatbyrå.
Välkomna Styrelsen

Praktisk information och anmälan

(Glöm inte att avboka er om ni får förhinder, tack!)
Datum: 20 September

Plats: SEB, Östergatan 39, Malmö
Hålltider: 11.30 registrering 11.45 föredrag inkl frågor 12.30 lunch och avslutande mingel

Om Ekonomiforum Skånes lunchseminarier  Ekonomiforum Skåne erbjuder 2017 lunchseminarier i samarbete med föreningens lunchvärdar: SEB, PwC, Setterwalls Advokatbyrå, Energi Försäljning Sverige, Trelleborg, Hypergene och Beijer Ref. Träffarna är kostnadsfria . Begränsat antal platser. Medlemmar och inbjudna kunder till lunchvärdarna har förtur. Först till kvarn